Actiuni
Tonic pentru piele, antifungic, antiviral, antibacterian, balsamic, cicatrizant, antitumoral, stimulent al imunitatii locale.
Recomandari
- ten incarcat: se spala cu o solutie obtinuta din jumatate de pahar (100ml) apa fiarta si racita in care se pun doua lingurite de Alcoolatura de Tuia.
- ten si piele sensibila la infectii: se aplica zilnic vreme de 10 zile o compresa cu o solutie obtinuta dintr-un sfert de pahar (50ml) de apa fiarta si racita in care se pun doua lingurite de Alcoolatura de Tuia.
- ulceratii de piele: se fac spalaturi ale locului afectat cu un tampon de vata inmuiat in Alcoolatura de Tuia de 1-3 ori pe zi in functie de gravitate. Este un remediu extrem de eficient in ulcerele varicoase, inclusive cu cangrena
- vegetatii anale si veneriene – sunt tratate cu Alcolatura de Tuia . Aceasta se aplica folosind un tampon de vata cu care se spala locul afectat curatat bine in prealabil. Daca nu suportati usturimea alcoolului, se ung locurile afectate cu crema de tuia de 2-3 ori / zi. Medicul specialist poate injecta in verucii de mari dimensiuni alcoolatura de tuia ceea ce va face ca acestia sa dispara.
- negi(veruci): un tampon bine inmuiat in Alcoolatura de Tuia se pune pe locul afectat si deasupra se acopera cu un plasture care sa o fixeze. Tamponul se tine 24 de ore dupa care se schimba, tratamentul facandu-se 14 zile la rand.
- batauri – se tine de seara pana dimineata o compresa de Alcoolatura de Tuia, compresa invelita deasupra cu un nailon pentru a impiedica evaporarea. Acelasi tratament se face si contra ciupercilor care afecteaza unghiile degetelor mainilor si picioarelor.
- eczeme infectioase, ciuperci parasite la nivelul pielii si tegumentelor – se tine de seara pana dimineata pe locul afectat o compresa de Alcoolatura de Tuia, compresa invelita deasupra cu un nailon pentru a impiedica evaporarea. Tratamentul dureaza minim 12 zile.
- miros neplacut al picioarelor: se fac seara bai fierbinti de picioare cu doi litrii de apa in care s-au pus 4 linguri de Alcoolatura de Tuia. Concomitent pe timpul tratamentului se dezinfecteaza toate sosetele si incaltamintea cu acid boric.
Ingerarea accidentală
Acest produs a fost realizat cu alcool tocmai pentru a nu da reactii toxice in cazul ingerarii accidentale. Tuiona, principiul activ toxic din Tuia, este continuta in aceasta alcoolatura (folosita in unele tari si in terapia interna, cate 10-15 ml pe zi) intr-o cantitate foarte redusa : cca 3mg la 100ml. Aceasta in conditiile in care in opinia publica in 2 decembrie 2002 de catre Comitetul tiintific al Comisiei Europene se mentioneaa ca tuiona poate fi consumata fara riscuri in cantitati de pana la 5 mg/zi in anumita bauturi alcoolice (considerate deci alimentare). Asadar riscurile in cazul ingerarii Alcoolaturii de Tuia nu sunt foarte mari. Totusi in cazul in care accidental se consuma cantitati foarte mari de Alcoolatura de Tuia (peste 200ml/zi) atunci apar fenomene ca voma, durerile abdominale, tremuraturile, asimilarea deficitara, stare de slabiciune marcata. In acest caz se intervine rapid prin provocarea vomei si a purgatiei pana la aducerea celui intoxicat la o unitate medicala specializata.
Nici o postare găsită